15: 105 Hjärta

Mitt röda fina plasthjärta. Det har många år på nacken, några repor och sprickor men bär på en historia och är en av mina käraste ägodelar. Jag skulle tro att hjärtat är närmare 30 år gammalt och inhandlades som en julklapp till min morfar. Hjärtat är ihålligt och jag fyllde det med morfars favorit godis, lakriskonfekt och linser. De kommande jularna hämtade jag hem hjärtat och fyllde det ånyo med godis och gav det till morfar i julklapp. Efter något år gav morfar mig hjärtat fyllt med godis till min födelsedag och därefter skedde en överlämning av hjärtat vid olika tillfällen, födelsedag, jul, alla hjärtans dag, när jag tog mitt körkort eller vid andra tillfällen som vi tyckte var värda att uppmärksamma. Jag såg dock alltid till att ha hjärtat i mitt förvar inför jul. Även om morfar är borta sedan många år har han en stor plats i mitt hjärta och vid våra speciella hjärtedagar åker det lilla röda plasthjärtat fram, fylls med något gott och jag skänker honom en extra tanke.

3 tankar på “15: 105 Hjärta

  1. Åh, ett så lämpligt motiv dagen till ära 🙂 Den vackra historien kring hjärtat värmer och ger bilden en extra dimension. Tack för att du delar.

    Sv: Jag vill inte att mina katter i headern ska skrämma dig. <:-o Men kanske känns det tryggare för dig om du vet att tre av de fyra inte längre finns i livet. 😉 Kan förstå om ett par "stirrande" kattögon kan vara väldigt skräckinjagande för den som är rädd för katter. Hoppas du vågar dig tillbaka till min sida ändå någon gång ibland. Som mental träning om inte annat.;)

  2. Pingback: 38 (av 365+1): 100 Hjärtan | En Lundabos betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.