Ny bekantskap

Mellan tvätt och storstädning har jag njutit av en ny bekantskap. C.J Box, De samvetslösa är en lagom spännande thriller.

Boken börjar med att två små barn lämnar hemmet efter ett gräl med sin mamma och beger sig ut på en fiskeutflykt. Väl framme vid sjön ser de en man bli brutalt nerskjuten av tre andra män. Till barnens stora fasa inser de att mördarna sett dem och detta är starten till mördarnas jakt på barnen.

Boken berör girighet och vissa människors tro på sin egen överlägsenhet. Det är annorlunda men ändå lite spännande och uppfriskande att under hela boken veta vem de onda är. Det var upplyftande att som omväxling läsa en amerikansk thriller. C.J Box speglar den amerikanska mentaliteten på ett pricksäkert och träffande sätt. Det är inte en bok som ger jätte stort avtryck hos mig men den var tillräckligt spännande för att jag inte kunde sluta när jag väl börjat läsa och den var utläst under eftermiddagen. Jag är rätt nöjd med att ännu en C.J Box väntar i bokhyllan, men först får det bli lite andra bekantskaper.

C.J Box – De samvetslösa får betyget 3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.