Rykande färsk från tryckeriet

I dag damp Helene Turstens 10 bok om Irene Huss ned i brevlådan. Helt rykande färsk från tryckeriet. Gav mig i kast med den ganska omgående och någon timme senare var den utläst.

Helene Tursten – I skydd av skuggorna får vi åter stifta bekantskap med Irene Huss och hennes kollegor vid polisen i Göteborg. Boken inledds med ett attentat mot Irene Huss familj. Jakten på brottslingar blir denna gång personlig. Polisen hamnar mitt i ett pågående krig mellan olika grovt kriminella gäng.

Boken gav mig en trevlig stund men är lite för tunn och lättläst för att vara värd sina pengar. Bokens inledning känner jag väl igen och förekommer till viss del i inspelade filmer om Irene Huss. Tycker det är synd att dessa frekvenser redan visats i filmform. Kan tycka att filmer ska baseras på böcker och inte tvärtom. Men jag ska inte gnälla allt för mycket. Det känns tryggt att läsa om Irene Huss, familj och kollegor. Det är inga jätte överraskningsmoment i boken och den är inte speciellt spännande men det är trevligt. Bra förströelse och avkoppling. Med största sannolikhet kommer jag även fortsättningsvis att läsa de böcker Helene Tursten utkommer med.

Helene Tursten – I skydd av skuggorna får betyget 3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.