Efterlysning – Tussilago

Jag efterlyser en liten gul fin tussilago. Finns det någon i Lund eller i dess närhet som vet vart alla små söta tussilago tagit vägen? För ett som är säkert i Lund finns de inte. Jag har idag varit ute på jakt. Då det inte var någon värme i luften idag fick jag efter ett tag vända hem igen och ta på mig en underställströja och ett par vantar. Därefter kunde jakten fortgå. Men trots 34 784 steg i jakten på en tussilago gick jag bet. Så nu vill jag skicka ut en liten efterlysning…vart finns tussilagon? Jag är nästan beredd på att utlova en liten hittelön till den som uppmärksammar mig på vart jag kan hitta den lilla dyrgripen 😉

När jag började fotoutmaningen var jag helt på det klara med att vissa teman skulle bli en utmaning. Men inte i min vildaste fantasi kunde jag tro att det svåraste temat skulle vara tussilago!

När jag var nästan hemma drogs min blick mot en gul fin tussilago i horisonten. Lyckan var total…tills jag kom nära och insåg att det inte alls var en tussilago utan årets första maskros. Under normala förhållanden skulle jag nog kunna glädja mig åt maskrosens existens men idag svor jag inombords 😉

Image

Nu var jag inte helt lottlös utan fick en del andra teman avklarade men just för stunden har jag lite svårt att glädjas åt dem.

2 tankar på “Efterlysning – Tussilago

  1. Tyckte jag redan hade lämnat en kommentar, men kanske glömde att skicka den?! Jo, jag skulle tipsa dig att leta i diket mot motorvägen utanför jobbet. Där ligger solen på och där borde det lysa gult. Se upp för bilar bara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.