Charmfull bok

God förmiddag!

Det var ett tag sedan jag hade ett inlägg med en bokrecension.  Jag har inte läst lika aktivt de sista veckorna men den stora anledningen till bristande inlägg är att jag inte är helt nöjd med mitt betygsystem. Först när jag började blogga tyckte jag att min idé var kanon men efter hand som tiden gått inser jag att det är lite tråkigt. Just nu filar jag på ett nytt koncept. Har fått några kommentarer om att det är synd att böcker slås ut för då är det många som inte tittar under den sidan. Många utgår från att de var dåliga och inget att ha. Det var inte min mening att det skulle bli så. För det finns mycket läsvärt som blivit utslaget. Än har jag inget färdigt koncept för hur det ska vara framöver så det gamla betygssystemet får gälla ett tag till.

Jag skulle vilja få till en personlig ”fillifjutt symbol”, lite som expressen har getingar, Amelia har A osv. Men tyvärr får jag inte till en liten symbol, jag jobbar dock vidare på det. Vände mig för hjälp hos en av mina datagudar men vi har inte löst problemet än. Så är det någon där ute som vet hur jag skapar en söt liten ”fillifjutt” är jag tacksam för support.

Min senast läsa bok är Emma Hambergs, Baddaren, en charmfull liten bok. Boken handlar om den unga konstnären Maja Hannix som är inne i en svacka i sitt skapande. För att tjäna pengar startar hon en simskola för vuxna. Intresset var inte så stort som hon hoppats utan hon får bara tre deltagare. Maja är boende på en gammalt 1700-tals slott ute på en ö i Vänern. Simkursen ska pågå under två veckor och deltagarna skall bo på slottet. I boken får vi följa de olika personernas liv, hemligheter, osäkerhet m.m.

Att läsa Emma Hamberg är en fröjd och stor portion nostalgi. För vem kommer inte ihåg henens tecknade serie, Singel i stan, som hon skrev för Veckorevyn? Hemberg skriver på ett rappt och målande sätt. Omgivningarna och karaktärerna är väldigt levande och det är inte utan att jag skulle vilja vara med på simkursen. Baddaren är inget mästerverk men det är trevlig läsning och mycket igenkänning. En bok som passar på badstranden eller i hängmattan.

Emma Hamberg – Baddaren får betyget 3.

1 tanke på “Charmfull bok

  1. Den där har jag gått och funderat på länge, men just nu är jag inne i deckare, så jag får spara den till sommaren som du föreslår. Då behöver man lite feel good böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.