Ännu en Jussi Adler-Olsen

I fredags hämtade jag ut ett paket med många nya härliga böcker. Gav mig genast i kast med andra boken av Jussi Adler-Olsen, Fasanjägarna.

Vi får ännu en gång följa Carl Mörks och hans grupp Q där de tar sig an gamla olösta mord. Denna gång tar de sig an ett ärende där det finns en fällande dom efter ett erkännande av mördaren. Polisledningen anser fallet avslutat och gör allt för att Carl skall släppa den utredning han påbörjat. Men är det något som inte biter på Carl och hans medarbetare är det direktiv från högre instanser. Efter ett tag leder spåren mot några av Danmarks mest mäktiga personer. Boken leder oss genom överklasen och internatskolor. Vilka hemligheter är det som de mäktiga människorna är redo att göra vad som helts att dölja?

Jag blev inte på något sätt besviken. Fasanjägarna är precis lika fängslande som Jussi Adler-Olsens första. Hans sätt att skriva påminner mycket om mina andra favorit författare, Buthler&Öhrlund. Det är gastkramande spänning, roliga person beskrivningar och en riktigt rälig historia. En riktig sidvändare som jag inte kunde lägga ifrån mig förrän den var utläst. Fick några riktigt härliga timmar under fredagen med en suverän bok. Läs Jussi Adler-Olsen!

Jussi Adler-Olsen – Fasanjägarna får betyget 4.

3 tankar på “Ännu en Jussi Adler-Olsen

  1. Tack för alla bra boktips. Just nu läser jag en av Buthler och Öhrlund – En nästan vanlig man. Riktigt bra bok och ytterligare en av dessa författare väntar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.