Blek – Kajsa Ingemarsson

Som jag väntat och längtat tills Kajsa Ingemarssons senaste skulle komma i pocket. Den var förbeställd och damp ner i brevlådan på utgivningsdagen och jag slängde mig genast över den. Dock började den segt och lite oinspirerat och det tog en hel vecka för mig att läsa ut den.

Någonstans inom oss handlar om Rebecka som väljer att avsluta sitt liv. En kväll slänger hon sig ut för en klippa. Vi får följa henne i ett tillstånd mellan liv och död. I gränslandet träffar hon andra som av olika anledningar även de lämnat jordelivet. De gör besök hos sina efterlevanden och tvingas hantera händelser som de helst velat glömma.

Jag vill så gärna tycka om boken för Kajsa Ingemarsson brukar skriva böcker som faller mig i smaken. Dock har jag många reservationer mot Någonstans inom oss. Det är lite för flummigt för mig. Jag blir inte berörd som jag brukar och några skratt blir det inte heller. Jag är rätt likgiltig inför boken och den kommer snabbt falla i glömska.

Kajsa Ingemarsson – Någonstans inom oss får betyget 3.

2 tankar på “Blek – Kajsa Ingemarsson

  1. Ja hennes böcker brukar ju vara bra. Har gillat hennes tidigare böcker och det blir nog så att jag läser även den där, så får jag se vad jag tycker 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.