Carin Gerhardsen – Gideons ring

Gideons ring är Carin Gerhardsen´s femte bok om Hammarbypoliserna. Boken inleds med att en ung kvinna springer naken genom sommarnatten. Hon återfinns sedermera utanför John Gideons port. Efter samtal med grannarna får polisen veta att det genom årens lopp varit en strid ström av unga kvinnor hos herr Gideon. Polisen misstänker att de kommit en pedofilring på spåren.

Vid sidan om de offentliga utredningarna fortsätter Jamal Hamad att utreda vad som hände hans flickvän och tillika kollega Petra Westman då hon våldtogs av den andre mannen.

Det är en spännande och välskriven bok. Jag förvånas ofta av att Carin Gerhardsen inte får mer utrymme och hyllas för sina böcker. Enligt min mening är hon flera nivåer bättre än Läckberg och Jungstedt som nämns mer frekvent i media. Inte minst måste Carin Gerhardsen hyllas och lovprisas för att hennes böcker inte består av en massa halvsidor.

Carin Gerhardsen – Gideons ring får betyget 4.

2 tankar på “Carin Gerhardsen – Gideons ring

  1. Oj har hon kommit ut med ytterligare en bok i den serien, måste jag gå och köpa 🙂 Gillar den serien, tyvärr tycker jag inte Helgonet var lika bra som de tidigare, men hoppas den här är lika bra som de tre första

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.