245: 130 Kalt

Det är väldigt kalt utan löv på träden!

Även om det gått 11 år kan jag än i dag minnas var jag var och vad jag kände när jag fick veta att två plan kört rätt in i tornen och att de rasat samman. Det är en händelse som än idag finns på näthinnan och jag har svårt att fatta att det verkligen hänt. Har varit i New York både före och efter attackerna. Första gången efter attacken var det svårt att ta in att de två tornen fått plats på området. Det har faktiskt slumpat sig så att jag varit i New York tre gånger just över den 11 september. Både vid fem års dagen och förra året.

Men 11 september döljer ju även andra svarta händelser i vår historia. Lika starkt som jag minns var jag var 2001 lika starkt är minnet när Göran Persson två år senare med darr på rösten meddelar att Anna Lindh avlidit. Två tragiska händelser som satt spår i många folksjälar.

 

8 tankar på “245: 130 Kalt

  1. en bra bild till inlägget som verkligen har satt spår hos oss alla…jag minns Anna Lindhs bortgång, då satt jag med min två månaders bebis och ammade när beskedet kom och tårarna rann….
    kram Åsa

  2. kommer så väl i håg 11 september. Var på väg hem i bilen pch lyssnade på radion, men insåg inte då omfattningen av det som hände. Så hemskt det var att komma hem och sätta på TV:n.

  3. Bilden passar med texten, död.
    Själv tycker jag att (tyck att jag är fånig), mordet på Anna Lindh var mycket mer tragiskt än terrorist-attacken. Varför vet jag inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.