300: 184 Mosaik

20121101-203132.jpg

Efter nästen 20 timmar på resande fot landade vi i går kväll i Lima. Resan var lång men som tur är glömmer man väldigt fort hur långtråkig en flygning är. Jag ska inte klaga rent för mycket för jag sov väldigt gott i olika etapper.

På flygplatsen blev vi upphämtade av vår guide, Carmen, och chaufför som körde oss till hotellet. Under färden berättade Carmen om Peru och dess historia vilket var intressant. Väl framme checkade vi in på ett litet och charmigt hotell. Vi tog en liten promenad i området för att få lite frisk luft och röra på kroppen. Dock var längtan efter sängen väldigt stor så vid nio tiden slocknade vi.

I morse vaknade vi pigga och utvilade. Hotellfrukosten var av bästa slaget. Dock såg den rätt torftig ut när vi klev in i matsalen. Det var enbart framdukat med lite yoghurt i en giftig färgton och några rostebröd. Jag slängde ner två skivor i brödrosten men innan de var klara kommer personalen in med en bricka med helt varmt och nybakat bröd. Där stod jag med mina två trista rostemackor och kände mig olycklig. Hittade dock en servett som mackorna hamnade i och jag smugglade med dem ut ur marsalen. Det dukades även upp med underbart god färsk frukt. Frukosten får fyra stora A av fem möjliga.

Klockan nio blev vi upphämtade av en ny guide och chaufför som visade oss Lima. Första stoppet var Parque del Amor, kärleksparken, en väldigt söt och fin liten park med fantastiska mosaikväggar. Från parken var det en vacker utsikt över Stilla havet. Nästa stopp var Plaza Mayor, stora torget, ett vackert och myllrande torg. Torget omringades av stora och mäktiga byggnader. Därefter tog vi en promenad till San Francisco klostret där vi besökte klosterkyrkan och närliggande klostergård samt katakomber. Härefter bar det av till ett privatägt arkeologiskt museum där vi fick bekanta oss med de kulturer som existerade innan inkariket. Vår guidade tur avslutades med lunch på en magisk restaurang som låg ute på en pir. Maten, omgivningen, inredningen, utsikten var nästan som en dröm. Det finns inga ord som gör besöket riktigt rättvist.

Sen eftermiddagen har vi ägnat åt besökt på inkamarknader. Många fina föremål men även en hel del tingeltangel.

Så här långt in i resan har allt fungerat över förväntan och jag är mycket förtjust i Peru.

20121101-203313.jpg

4 tankar på “300: 184 Mosaik

  1. underbart, jag kommer ihåg när jag var i Chile, vackert underbart och annorlunda….det ska bli spännande att få följa din resa 🙂
    kram Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.