Två underbara böcker

Under mina fyra dagar i regnskogen blev det mycket äventyr men också tid till att slappa med två väldigt bra böcker.

Marita Conlon-McKennas Bröllopsfixaren handlar om de tre singelsystrarna Grace, Sarah och Anna. Deras mamma gör allt för att få sina döttrar bortgifta och försöker hitta lämpliga män till dem i de mest oväntade situationerna.

Det är en oerhört söt och charmig bok som för tankarna till Jane Austens Stolthet och Fördom fast i en modern tappning. Den är humoristisk och välskriven. Språket är trevligt och när jag väl började läsa var det svårt att lägga i från sig boken.

Marita Conlon-McKennas – Bröllopsfixaren får betyget 4

20121113-180649.jpg

Nästa bok som avverkades i regnskogen var Elizabeth Nobles Vänskapsband. I denna bok får vi följa Eve och hennes man Ed som lämnar tryggheten i England för att pröva lyckan i New York. De flyttar in i ett bostadshus på Upper East Side. Grannarna i huset är en brokig skara människor och snart korsar de boendes vägar varandra. De blir involverade i varandras liv och deras öden korsar varandra.

Det här är en känslosam historia om olika människors livsöden. Den är varm och verklighetstrogen. Jag blir berörd av de olika historierna. Sedan blir ju boken inte sämre av att den utspelar sig i New York och jag känner igen mig i de olika skildringarna av staden. Det här är en bok jag verkligen vill rekommendera.

Elizabeth Nobles – Vänskapsband får betyget 4.

20121113-180736.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.