256: 300 Sur

IMG_2488Lime kan upplevas som lite sur men i denna Key Lime Paj blir det en härlig och välsmakande kontrast mellan sött och surt.

 Key Lime Paj:

10-15 digestivekex (beroende på hur tjock botten man tycker om)
125 gram smält smör (minska om ni väljer färre kex)

Fyllning:
5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk
1 dl pressad limesaft (jag använde färdigpressad på flaska)
Rivet limeskal

Sätt ugnen på 175 grader.
Smula kexen och blanda med smält smör.
Tryck ut i en form med avtagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
Vispa under tiden äggulorna fluffigt med elvisp. Tillsätt limesaft, och kondenserad mjölk och vispa allt till en fluffig smet. Rör försiktigt ner limeskal.
Häll smeten i formen och grädda i ytterligare ca 15 minuter.
Låt kallna låt kakan därefter stå i frysen i minst tre timmar.
Ta fram kakan ca 20 minuter innan servering så den hinner tina något.
Dekorera med limeskivor.
Servera med vispad grädde och mitt eget freebasande färska bär.
Jag tycker de färska bären förhöjer smakupplevelsen oerhört mycket.

Receptet är en kombination av min kompis A´s och Arlas samt lite freebasande från mig.

4 tankar på “256: 300 Sur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.