En riktig symfoni av smaker är det i denna tårta. Jag hittade receptet på nätet, har dock modifierat det en del. Bland annat har jag ökat mängden lakrits, dragit ner på socker och gräddningstid.
Lakrits- och Chokladfudgekladdkaka
150 g smör
1 dl strösocker
3/4 dl kakao
1 ½-2 msk lakritspulver
2 ägg
2 dl vetemjöl
Chokladfudge
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk lakritspulver
100 g mörk choklad
0,5 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull, låt svalna något.
Rör ner socker, kakao och lakritspulver.
Tillsätt ägg och mjöl och rör till en jämn smet.
Häll smeten (smeten är väldigt fast) i en form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 6-7 min.
Medan kakan svalnar något börja med fudgen.
Rör ut lakritspulvret i ½ dl grädde.
Bryt chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör.
Låt koka under omrörning 5-7 min, rör inte för mycket.
Tillsätt lakritsgrädden och rör samman smeten.
Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat.
Servera med vispad grädde och hallon.
För att höja smaken än mer tänker jag till nästa gång toppa tårtan med finkrossade turkiskpeppar.
Men, smask! Det lät ju hur gott som helst!
Det låter verkligen gott, den där ska jag pröva 🙂
Härligt, gott och bra tolkat!
Mm låter jätte gott. Bra tolkning
Den där kakan kan jag mycket väl tänka mig att prova. Gillar ju lakrits.
🙂 Kul att du också tänkte smak-symfoni! Great minds think alike ;))