364: 306 Symfoni

IMG_3936En riktig symfoni av smaker är det i denna tårta. Jag hittade receptet på nätet, har dock modifierat det en del. Bland annat har jag ökat mängden lakrits, dragit ner på socker och gräddningstid.

Lakrits- och Chokladfudgekladdkaka

150 g smör
1 dl strösocker
3/4 dl kakao
1 ½-2 msk lakritspulver
2 ägg
2 dl vetemjöl

 Chokladfudge

1 1/2 dl vispgrädde
2 msk lakritspulver
100 g mörk choklad
0,5 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull, låt svalna något.
Rör ner socker, kakao och lakritspulver.
Tillsätt ägg och mjöl och rör till en jämn smet.
Häll smeten (smeten är väldigt fast) i en form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 6-7 min.

Medan kakan svalnar något börja med fudgen.
Rör ut lakritspulvret i ½ dl grädde.
Bryt chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör.
Låt koka under omrörning 5-7 min, rör inte för mycket.
Tillsätt lakritsgrädden och rör samman smeten.
Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat.
Servera med vispad grädde och hallon.

För att höja smaken än mer tänker jag till nästa gång toppa tårtan med finkrossade turkiskpeppar.

6 tankar på “364: 306 Symfoni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.