Årets första bokklubb

En riktigt härlig, intensiv och trevlig långhelg avslutades med årets första träff med bokklubb. Årets första upplaga gick i samförståndets tecken. För första gången sedan vi startade för snart 1,5 år sedan var överrens om vår uppfattning om boken. Roligt att vi var så samstämmiga men samtidigt blev diskussionen därmed lite andefattig 😉

IMG_2287Denna gång var det 2013 års nobelpristagare, Alice Munro och hennes För mycket lycka som vi satt tänderna i. Alice Munro skriver noveller som kretsar kring till synes helt vanliga kvinnor, deras liv, vardag, glädje och sorgämnen. Novellerna i För mycket Lycka är en ganska mörka och innehåller stor tragedi.

Alice Munro skriver på ett väldigt behagligt och inbjudande sätt. Hennes första mening i novellerna fångar mig direkt som läsare och jag vill veta mer. Jag upplever berättelserna som trevliga, lättsamma men med väldigt mycket substans och tragedi. Dock måste jag konstatera att noveller är lite som speed dating, precis när man börjar bekanta sig med varandra är det över och dags för nästa. I vanlig ordning sträckläste jag boken men för en gångs skull skulle jag vilja säga att läsupplevelsen vinner på att läsa en novell åt gången och ta något annat emellan. Det är nog bästa sättet att uppskatta varje novell för sig och inte jämföra dem.

Måste säga att jag är mycket positivt överraskad och väldigt nöjd med bokvalet denna gång.

Lite svårt att betygsätta en novellsamling då de olika skiljer sig åt i kvalité och engagemang. Men jag ger läsupplevelsen ett högt betyg och jag kan verkligen varmt rekommendera er att läsa Alice Munro.

1 tanke på “Årets första bokklubb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.