Woohooo, äntligen utläst!

Efter nästan en och en halv månad har jag då tillslut tagit mig igenom årets fjärde bok. Vet inte riktigt vad det är som hänt med min läsning men jag har verkligen haft oerhört svårt att fokusera och koncentrera mig.  Säkerligen beror det på att jag under året lagt stor tid och kraft på att motionera istället. Hoppas att jag framöver ånyo kan komma in i böckernas värld för jag saknar den input som jag får av att läsa.

IMG_2596Boken som jag ”kämpat” med under lång tid är Jussi Adler-Olsens femte bok om avdelning Q, Marcoeffekten. I boken får vi en inblick i människans strävan efter rikedom och vad vi är villiga att göra för att erövra makt. Det var absolut inget fel på boken för den var både spännande, tänkvärd och av god kvalité men jag får ingen riktig behållning av läsningen.

Jag kan snabbt konstatera att läsa en bok på detta sätt som jag gjort med denna är verkligen inget för mig. Att dra ut på läsningen förstör flytet för mig och ger inte den där behållningen som jag önskar. Att läsa en bok långsamt blir för mig mer ett tidsfördriv än en läsupplevelse. Historien faller lätt i glömska mellan varven. Eftersom jag saknar den där riktiga känslan har jag svårt att sätta ett rättvist betyg på boken. Som bok är Marcoeffekten välskriven, underfundig och spännande och förtjänar ett högt betyg. Men utifrån hur jag fått kämpa mig igenom de nästan 500 sidorna så blir inte helhets omdömet så bra.

Jussi Adler-Olsen – Marcoeffekten får betyg 3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.