Bok 1 av 20 utläst

20140309-111410.jpg

Under resan ner till Dubai underhöll jag mig en stund med resans första bok. Valet föll på en lättsam historia vars syfte enbart var att underhålla för stunden, Sophie Kinsella, Cocktails för tre. Denna bok har hon skrivit under sitt riktiga namn, Madeleine Wickham.

Boken handlar om tre vänner och kollegor som med jämna mellanrum träffas för skvaller och cocktails. Deras liv har med åren tagit olika vägar och träffarna med varandra är därför än viktigare. En kväll träffar de en barndoms vän till en av vännerna och detta mötet förändrar och påverkar deras vänskap på sätt som de inte kunde förutspått.

Jag har alltid funnit stor behållning av Sophie Kinsellas böcker. De är underhållande och hyfsat välskrivna men konstigt nog gillar jag inte alls de böcker hon skrivit under sitt eget namn, Madeleine Wickham. Böckerna under eget namn är inte alls lika fylliga och känns mycket mer menlösa och innehållslösa. För mig är det här en platt bok som inte lämnar något bestående intryck. Den fungerar utmärkt som tidsfördriv där det inte kräver någon form av eftertryck.

Sophie Kensella – Cocktails för tre får betyg 2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.