Bok 2 av 20 utläst

20140311-183731.jpg

Vad är väl bättre att sysselsätta sig med på en långflygningar än att avverka resans andra bok. Valet som sällskap under den långa flygresan föll på Will Schwalbe, Bokklubben vid livets slut.

Boken är en verklighetsskildring om familjen Schwalbe som alltid ägnat böckernas värld stor uppmärksamhet. När modern insjuknar i cancer blir böckerna allt viktigare för familjen, främst skapar det ett stort och viktigt band mellan Will och modern. Vid ett sjukhusbesök bestämmer de båda sig för att skapa en bokklubb tillsammans. Genom boken får vi följa med i böckernas värld samtidigt som moderns kamp mot cancern skildras.

Det här är en oerhört söt och charmig bok som jag gillar. Dock är den något stel och inte speciellt sentimental, vilket jag trodde den skulle vara. Emellertid behöver inte detta vara något negativt men jag hade nog önskat lite mer känsla. Alla som uppskattar böcker och läser mycket borde läsa denna bok. Den är lite som en summering över vår tids litteratur. Jag fick många tips på böcker som jag önskar läsa och kände igen min egen upplevelse av en del böcker som omnämns i boken. Som svensk blev jag lite stolt och berörd när Stieg Larsson omnämndes.

Det är en oerhört varm och fin skildring av en familjs sammanhållning i ett svårt livsskede. Den innehåller många kloka och träffsäkra funderingar. Det känns lite tråkigt att jag redan läst denna bok och jag kan inte annat än att vara något avundsjuk på er som har den framför er 😉

Will Schwalbe – Bokklubben vid livets slut får betyg 4.

2 tankar på “Bok 2 av 20 utläst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.