Bok 6 av 20 utläst

20140321-104917.jpg

Med denna bok lärde jag mig den hårda vägen att man bör läsa vad boken handlar om när man köper den, det går inte att enbart förlita sig på författarens namn. Har läst två tidigare böcker av Carin Hjulström och funnit den lättsamma och hyfsat trevliga som förströelse. Tänkte att även hennes tredje bok borde vara i samma anda.

Dock visade det sig att hennes tredje bok, Kajas resa – En roman om ett brott, är en historisk bok. Jag är inte jätte förtjust i historiska böcker utan föredrar om de utspelar sig i närliggande tid. Så det var med blandade känslor jag började läsa boken, det fanns inget annat val än att läsa. Har jag släpat med den till andra sidan jorden som en av tjugo är det bara att uthärda 😉

Men jag måste säga att jag trots allt blev positivt överraskad. Carin Hjulström har ett enkelt men följsamt språk och i boken blandar hon nutid med dåtid på ett fängslande sätt. Boken handlar om journalisten Helena som en dag får ett paket levererat till sig. Basketettan visar sig innehålla en uppsjö av gamla dagböcker och minnesanteckningar från första världskriget. Helt fängslad av läsningen glömmer hon tid och rum och ger sig hän åt materialet. Hur hon ska använda det vet hon inte riktigt men där är något inspirerande över dokumenten som gör att hon inte Skanör släppa taget.

Som sagt boken blev bättre än jag förväntade mig men helt övertygad är jag inte. Det var med halvt intresse jag konsumerade boken.

Carin Hjulström – Kajas resa – En roman om ett brott får betyget 2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.