Bok 8 av 20 utläst

20140327-202137.jpg

Under resan upp till Darwin hade jag sällskap av Jonathan Hayes och En grym död. Boken är andra delen om rättsläkaren Edward Jenner. Jag har läst den första och den var tillräckligt bra för att köpa bok nummer två. Dock får jag erkänna att första boken fallit i glömska och det tog ett tag innan jag kunde påminna mig om vad som hänt i den första. Del två hänvisar i väldigt stor utsträckning till den första boken så det är en klar fördel att komma ihåg vad man tidigare läst 😉

Efter att gjort bort sig på jobbet och är på väg att förlora sin läkarlegitimation får Jenner ett tillfälligt arbete som rättsläkare nere i Florida. Hans gamla mentor ska på semester och rekommenderar Jenner som vikarie. Ganska snabbt hamnar Jenner i en prekär situation där det står klart att det är oklart vem man kan lita på.

Boken fungerar helt klart som tidsfördriv men lämnar inga bestående eftertryck. Lite rörig och fladdrig i historien. Den spretar åt för många håll och vissa sidospår blir mest blahablaha. Lättläst och bra som sällskap på en skumpig bussresa men saknar all form av substans.

Jonathan Hayes – En grym död får betyget 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.