Bok 10 av 20 utläst

20140330-230018.jpg

Vad passar väl bättre som poollektyr än en enkel men välskriven svensk deckare? Som förströelse i solstolen i går konsumerade jag Malin Persson Giolito, Bortom varje rimligt tvivel. Har läst hennes tidigare böcker och jag uppskattar verkligen hennes språkbruk och kunskap om ämnet hon skriver om.

Bortom varje rimligt tvivel handlar om den livstidsdömde Stig Ahlin som dömts för mord på en femton årig flicka som han hade en relation med. Advokaten Sophia Webers gamla professor ber henne att titta närmare på den mordutredning som ledde fram till Ahlins livstidsdom då det finns avgörande brister. Efter stor tvekan åtar hon sig uppdraget men hon får många emot sig då opinionen är sådan att Ahlin är ett monster som förtjänar att sitta där han sitter.

Jag fann boken underhållande och god nog som sällskap och förströelse för en stund. Dock blev jag extremt frustrerad då jag efter ca 100 sidor insåg att boken var feltryckt och det saknas 40 sidor. Då jag har begränsat med böcker med mig var det inte mycket att göra än att fortsätta läsa men under resterande läsning kändes det som om det säkert förelåg mycket avgörande historia i de förlorade sidorna. Självklart förstör denna feltryckning den totala upplevelsen av boken och betyget kan inte bli helt rättvist.

Malin Persson Giolito – Bortom varje rimligt tvivel får betyg 3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.