Bok 12 av 20 utläst

20140331-174219.jpg

I morse utbröt det en smärre panikkänsla hos mig då jag först trodde att jag tappat bort en av mina 20 böcker. Enligt min beräkning borde jag ha 10 böcker kvar men i väskan fanns bara 9 stycken. Vände upp och ner på hela mitt rum, letade och letade men hittade ingen bok. Började då gå igenom mina recensioner och insåg att jag skrivit fel på ett ställe och hade två lästa böcker 6 av 20. Var bara att rätta till misstaget och justera inläggen samt konstatera att jag läst mer än hälften av mina medhavda böcker. Förvisso har lite mer än halva resan avverkats så att hälften av böckerna är konsumerade är inte en katastrof.

Ännu en slappedag vid poolen krävde en bok. Dagens bok blev Mikey Walsh självbiografiska bok, Slagskämpen. Boken utspelar sig i England under 80-talet och skildrar Mikeys liv som zigenare. Det finns en stark tradition i hans familj om att pojkarna ska vara goda boxare och slagskämpar. Mikey är inte gammal då hans far försöker fostra honom i denna lära. Dock saknar Mikey all form av intresse för boxning vilket retar hans far till vansinne och frustrationen tas ut i slag på sonen. När Mikey dessutom inser att han är homosexuell, vilket är helt otänkbart i den romska kulturen, tvingas han som femton åring att välja mellan att vara sig själv eller lämna sin familj.

Det här är en bok som jag upplever som lite menlös och intetsägande. Förvisso beskrivs den romska kulturen på ett bra och levande sätt men i övrigt lämnar den inga bestående intryck eller känslor hos mig. Kan säkert vara så att jag läst lite väl många skildringar av barn som far illa så jag blivit lite blasé men jag blir inte riktigt tagen av läsningen. Självklart är det fasansfulla händelser och våld som Mikey utsätts för och inga barn ska behöva växa upp under de förhållanden.

Mikey Walsh – Slagskämpen får betyg 2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.