Bok 13 och 14 av 20 utlästa

20140402-174317.jpg

20140402-174212.jpg

Lata dagar i solstolen kräver underhållning och sällskap i form av böcker. Just nu avverkar jag mina böcker i högt tempo, som tur är han jag några reserver i paddan som de i riktig bokform skulle ta slut. När det läses mycket på kort tid är det skönt att variera sig lite. Dagens två avverkade böcker skiljer sig åt ordentlig.

Började med en uppföljare, Thomas Enger och Fantomsmärta. En lättsam och hyfsat underhållande deckare i den kriminella världen. Journalisten Henning Juul blir kontaktad av den morddömde Tore Pulli som vill ha hjälp att rentvå sig från mordet han dömts för. I utbyte lovar Tore att berätta allt han vet om branden i Hennings lägenhet som ledde till att hans son avled. Eftersom Henning inte längre har något att förlora ger han sig in i den undervärderar helt hämningslösa. Hans sökande efter svar får dock konsekvenser för hans omgivning.

Det här är en otroligt lättläst deckare. Den har sina poänger men blir aldrig riktigt spännande. Fungerar utmärkt som sällskap i solstolen men kommer inte lämna några bestående intryck hos mig. Retligt nog slutar den på ett sätt som gör att jag måste ge mig i kast med uppföljaren när den finns på marknaden.

Thomas Enger – Fantomsmärta får betyget 3.

Dagens andra bok blev en helt annan kategori, Shilpi Somaya Gowda, Den hemliga dottern. Boken utspelar sig växelvis mellan USA och Indien. Somer är välutbildad läkare och lyckligt gift med Krishnan. Deras liv i San Francisco hade varit perfekt om de inte var ofrivilligt barnlösa. I Indien väntar fattiga Kavita sitt andra barn. Hon och naken har bara råd att försörja ett barn och då hon föder en dotter ser hon inget annat råd än att lämna bort den nyfödda flickan till ett barnhem. Somer och Krishnan adopterar den lilla flickan och hon får växa upp under priviligierade förhållanden.

Det här är en bok om att söka sina rötter och leva livet efter bästa förmåga. Boken har fått väldigt fina recensioner och många påtalar att det är svårt att inte fälla en tår. Jag uppskattade boken och tycker den var söt men här fälldes inga tårar. Den fångade inte mitt hjärta som den gjort med så många andra läsare. Lättläst bok men det saknas något för mig.

Shilpi Somaya Gowda – Den hemliga dottern får betyget 3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.