Bok 15 av 20 utläst

20140404-214512.jpg

Nu börjar bokhögen dramatiskt att minska i min väska. Senast lästa bok blev Teresa Coopers självbiografi, Inspärrad. Boken handlar om hennes tragiska uppväxt med en psykiskt sjuk mamma och en alkaliernas pappa. Under sin uppväxt bodde hon i en rad olika familjehem innan hon slutligen placerades på Kendall House. Vistelsen där blev en mardröm långt värre än alla hennes tidigare upplevelser under sitt barndom.

Jag var inställd på att det här skulle bli en plågsam läsning med mycket obehag. Jag hade helt rätt i denna inställning men tyvärr var den plågsam av andra anledningar. Visst det var fruktansvärt att läsa om de hemskheter Teresa utsattes för men det som var mest plågsamt var att boken var så ohotat tråkig. Den är skriven på ett ganska stelt och känslokallt sätt vilket gör att jag inte blir det minsta berörd. Boken kändes seg och långsam. Självklart blir jag ju lite osäker på om den är jag som är känslokall och osentimental som inte blir mer berörd! Skulle vara intressant att höra om någon annan läst boken och vad er uppfattning om den var. Har ni inte redan läst boken skulle jag uppmana er att spara tid och pengar! Enligt min mening finns det långt följer bättre böcker i detta ämne än Inspärrad.

Teresa Cooper – Inspärrad får betyg 1.

3 tankar på “Bok 15 av 20 utläst

  1. När jag såg att du skulle ha med den på resan ville jag egentligen berätta att du inte borde läsa den….. var jag orättvis som inte sa något? Ja, kanske… men jag håller med dig helt och hållet!!! Men då är vi två stycken som är känslokalla….. :/

      • Vi valde Nattvägen av Kristin Hannah, som du ju redan läst…. men du gillade den i alla fall 🙂 vilket bådar gott – vi konstaterade idag att det inte är många av böckerna vi valt som fått höga betyg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.