Bok baserad på Peter Rätz situation

Jag lägger ner ganska mycket tid för att hitta nya författare och böcker. Det är alltid intressant att läsa debutanter och får skapa relationer med nya karaktärer.

IMG_3133En av de senaste nya författare jag hittat är, Karin Aspenström och hennes bok Brännmärkt. Det här är en historia som har sitt ursprung i verkligheten. Karin har samtalat med Peter Rätz som under många år arbetade som infiltratör åt polisen.

I ärlighetens namn är jag inte speciellt imponerad eller begeistrad över den här boken. Den är tunn både till sidantal och till innehåll. Eftersom Peter Rätz erfarenheter redan gestaltats i filmerna, Johan Falk, känns historien än mer urvattnad. Boken är inte nytänkande eller speciellt unik. Måste faktiskt säga att det känns lite som om man vill suga ut än mer pengar av detta livsöde. Många som vill göra sig ett namn på Peter Rätz och hans levnadsöde.

Har ni en timme över i livet kan ni ge er i kast med denna bok, längre tid behövs inte då det är extremt lättläst. Finns inget bestående eftertryck när jag läst ut sista sidan. En bok som för min del var enbart ett tidsfördriv. Brännmärkt ska vara första delen i en planerad triologi.

Karin Aspenström – Brännmärkt får betyget 2.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.