Gripande bok

IMG_3113Någon gång då och då kommer man över en bok som berör en på djupet och fångar en från första sidan. Lisa Genovas Fortfarande Alice är en sådan bok.

Alice Howland lever ett lyckligt liv med man och tre vuxna barn. Hon har en framgångsrik karriär som professor vid Harvard. Tillvaron verkar riktigt bra om det inte hade varit för att hon började glömma så saker och ting. Först tappar hon ord och kommer av sig i en föreläsning men sakta men säkert börjar de små tillfällena av glömska bilda ett mönster och en helhet. Vid läkarbesök konstateras att hon vid 50 års ålder drabbats av Alzheimer.

Det här är en väldigt fin och varm berättelse om en oerhört skrämmande sjukdom. Jag blir betagen och förundrad över det jag läser. Har man minsta tendens till hypokondri är inte detta en bok att läsa 😉 Jag får ärligt säga att jag vet väldigt lite om Alzheimers och kan inte riktigt urskilja hur verklighetstrogen boken är men som läsare blir jag väldigt övertygad om att det är verkligheten som skildras.

Jag vet inte om det här är en verklighetsbaserad bok eller inte men det gör inte så mycket för den är bra i vilket fall som helst.

Det här är en lättläst bok trots sitt tunga innehåll som jag varmt vill rekommendera.

Lisa Genova – Fortfarande Alice får betyg 4.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.