Slätstruken historia

AIMG_3290nders de la Motte kom med ett helt nytt koncept när han utkom med Geim för några år sedan. Jag läste hans tre första böcker med stor inlevelse och det var ett måste att även ge sig i kast med hans nya bok, MemoRandom.

I MemoRandom får vi som läsare stifta bekantskap med helt nya karaktärer och boken är första delen i en ny serie. Polisen David Sarac arbetar med informationshantering. Hans roll är att knyta kontakter med nya informatörer. En dag sätts allas liv på spel då han är med om en allvarlig bilolycka som får till följd att han förlorar minnet. Hans informatörers liv och säkerhet sätts ur spel då det uppdagas att hans säkerhetsanteckningar är borta. David kämpar med sitt minne och blir allt mer osäker på vem han kan lita på.

Det här är en hyfsat okej bok men något slätstruken. Jag blir aldrig riktigt fängslad och engagerad i boken. Känns som ett tidsfördriv som inte kommer att lagras i mitt långtidsminne. Konceptet är inte nytt eller speciellt spännande. På sista tiden har det gått en inflation i nya svenska deckare som just handlar om informatörer och hanterare. Börjar bli lite tröstlöst och fantasilöst. Anders de la Motte har klass och gott flöde i sitt språk men MemoRandom känns inte så välarbetad. Ännu en gång är jag glad och tacksam över bibliotekets förträfflighet. Det här är inte en bok som jag hade velat lägga pengar på eller ha kvar i bokhyllan. Den kommer som sagt falla i glömska fortare än jag hinner ta mig ner till bibblan och återlämna mitt exemplar.

Anders de la Motte – MemoRandom får betyg 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.