Glaskroppar

IMG_3372Det var med stor glädje jag insåg att männen bakom Kråkflickan, trilogin om Victoria Bergman utkommit med en ny bok, Glaskroppar. Tog dock en kort sekund innan jag insåg att det var de författarna då de numera slagit ihop sina namn, Erik Axel Sund. Jag var oerhört betagen och förtjust i trilogin om Victoria Bergmans svaghet så förväntningarna på deras nya bok var skyhög.

Glaskroppar är en svart melankolisk bok om olyckliga ungdomar som på olika platser och orter tar sina liv. Då självmorden sker över tid och på olika platser ses först inte ett samband mellan dödsfallen. Dock finns det i alla fallen en koppling till bandet Hunger.

Det här är en oerhört svart och tung skildring om ungdomars kamp att passa in i ett större sammanhang. Jag finner boken något osammanhängande och smått ointressant. Den fängslar mig inte alls i den utsträckning som jag förväntat. Erik Axel Sund har emellertid en god språklig förmåga som ger läsningen en högre dimension än många andra författare. Att storyn är något klen och fragmentariskt sätter helt klart ner omdömet. Utifrån min fascination för Kråkflickan och dess efterföljare vill jag verkligen tycka om Glaskroppar. Jag är inledningsvis positiv och förlåtande för de brister jag upplever med boken men allt efterhand som jag avverkar sidor efter sidor inser jag att man inte kan leva på gamla meriter. Glaskroppar kommer inte på något sätt upp i samma höga nivå som trilogin om Victoria Bergman. Jag tror säkerligen att om man inte läst de tidigare böckerna kan man ha stor behållning av Glaskroppar då den skiljer sig från mängden. Det är på inget sätt en massproducerad kioskdeckare men den håller inte den klass jag förväntat mig.

Erik Axel Sund – Glaskroppar får betyg 2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.