En Öhrlund utan sin Buthler

Efter att varit inne i en period då jag har haft lite svårt att förlora mig i litteraturens värld har jag åter hittat hem 😉 Var inne och reserverade en hel massa böcker på biblioteket och det slumpade sig så att alla var mina på en gång. Var bara att kånka hem hela högen av böcker och börja avverka dem i ett rysligt tempo.

IMG_3374Lördagsmorgonen spenderade jag invirad i mitt täcke likt en kåldolme, frukost på sängen och Dag Öhrlunds Besökaren. Återigen var det här en bok jag gav mig i kast med då mina förväntningar var orimligt högt ställda. Svårt att inte ha höga förväntningar när Öhrlund står bakom några av mina absoluta favoritböcker. Dock kan jag snabbt säga att Öhrlund behöver en Buthler vid sin sida för att få till riktigt storslagna mästerverk.

Besökaren utspelar sig i för mig välkända skånska miljöer vilket gör läsupplevelsen något mer personlig. Storyn är trovärdig och välskriven men något intetsägande. Den framgångsrika författaren Tristan Heckscher lider av skrivkramp efter sin senaste lyckade bok. Han kämpar för att få till uppföljaren samtidigt som hans hustru försöker få tillvaron att gå ihop med deras handikappade son. En dag får Tristan ett mail från en beundrare och det är något i hennes sätt att uttrycka sig som gör att han inte kan motstå frestelsen att svara på hennes meddelande. Snart går deras relation från att uteslutande befinna sig i cyberrymden till fysiska möten i hans skrivarlya. Hur länge kan de hålla sina möten hemliga?

Som sagt det här är en välskriven och fängslande bok med oerhört trovärdiga drag. Dock är den något händelsefattig och intetsägande. Det saknas några nivåer för att det här ska bli en bok som stannar kvar i minnet för lång tid framöver. Det är inte utan att jag är något tacksam att jag lånat boken på biblioteket 😉

Dag Öhrlund – Besökaren får betyget 3

3 tankar på “En Öhrlund utan sin Buthler

  1. Jag har svårt för Buthler och Öhrlunds böcker. Jag tycker de är sexistiska, homofobiska och väldigt stereotypiska. Så den här boken finns inte på min inköpslista. Tråkigt när en välskriven historia inte lyfter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.