Lördagens bok

IMG_3380Började lördagsmorgonen på det sätt som blivit en rutin för mig nu, vakna tidigt, brygga kaffe, sno in mig i täcket, lyssna på fågelkvitter och läsa en bok. Dagens bok påbörjade jag redan i veckan så det blev bara en kort stund av morgonrutin dag då boken skulle läsas klar.

Den senaste i raden av biblioteksböcker jag konsumerat är Johanna Mo´s andra bok om kriminalkommissarie Helena Mobacke, Vänd om och var stilla.

Två unga kvinnor hittas döda med några dagars mellanrum på olika platser i Stockholm. Något samband mellan dödsfallen är inte uppenbart och polisen står något handfallen då den ena kvinnans mamma vägrar prata med dem. De interna problemen i arbetsgruppen håller även på att påverka utredningen resultat. Efterhand inser de dock att det finns religiösa undertoner och polisen är en sekt på spåret.

Johanna Mo skiver på ett lättsamt och trevligt sätt. Lite upplyftande att personerna inte på något sätt är perfekta. De har alla mer eller mindra oattraktiva drag och arbetsgruppen fungerar inte helt friktionsfri. Att inte allt är så tillrätta lagt och perfekt gör att det känns verklighetstroget på ett helt annat sätt. Det här var en bok som jag uppskattade. Den började dock långt bättre än vad den slutade, höll inte riktigt hela vägen. Vissa delar av storyn kändes väldigt tunn och det lämnades många frågetecken och lite en känsla av jasså! Enligt min mening var avsnitten om sekten ganska dåliga och kändes inte hänga samman med boken i övrigt även om det var i sekten mycket av bokens tankar byggde på. Men trevlig och underhållande för stunden.

Johanna Mo – Vänd om och var stilla får betyg 3

 

1 tanke på “Lördagens bok

  1. Trist när böcker lovar mer än de håller – trots det verkar du ganska nöjd.

    Idag köpte jag tre pocketböcker, alla tre förväntar jag mig mycket av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.