Dansk gemyt

IMG_3414I veckan var det dags för ännu en träff med en gammal bekant. Denna gång i form av den danska kriminalinspektören Louise Rick i Sara Blaedels Dödsstigen. Sara Blaedels böcker om Louise Rick har jag alltid upplevt som gemytliga och så där traditionellt danska.

I Dödsstigen hamnar vi i Louise Ricks lilla hemby. Byn råder en klar maktstruktur och ingen vågar sätta sig upp mot byns mäktigaste invånare. Att sedan dessa invånare har hemligheter som går lång tid tillbaka påverkar klimatet. Det är nästintill en sektliknande stämning och tron på asatron är stor. En femtonårig pojke försvinner under mystiska former och medan polisen letar efter honom snubblar de över lik av tre kvinnor. Louise Rick tvingas brottas med mörka minnen från ungdomen men hon gör allt för att det inte ska påverka utredningen.

Än en gång får jag säga att detta är en småtrevlig bok med gemytliga karaktärer. Det är tillräckligt spännande och fängslande för att man ska vilja läsa vidare men inte tillräckligt bra för att lämna några bestående intryck. Mot slutet blir det för overkligt ch det sätter helt klart ner helhetsintrycket av läsningen.

Sara Blaedel – Dödsstigen får betyget 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.