Tjockare än vatten

IMG_3438I söndags vaknade jag till hällregn. Förvisso lite tråkigt att sommaren verkade vara på flykt men samtidigt var det lite skönt för det kändes legitimt att kura ihop sig i sängen med några bra böcker. Läslusten har verkligen återvänt till mig även om de senaste böckerna jag fått tag på inte varit av bästa kvalité.

Söndagens första bok blev Carin Gerhardsens senaste bok om Hammarbypolisen, Tjockare än vatten. Detta är den sjunde fristående delen om Conny sjöberg och hans kollegor. De tre första i serien tyckte jag var oerhört bra och välskrivna. Därefter har jag på gammal vana fortsatt att läsa Gerhardsens böcker men utan att riktigt finna den helt fängslande.

I Tjockare än vatten står polisen ganska förbryllad när det hittas dräpta katter på olika platser i Stockholms södra förorter. Då en psykolog hittas strypt och dränkt i sitt eget badkar börjar polisen se kopplingar mellan de två olika fallen. Ju längre in i utredningen polisen kommer ju tydligare blir det att det finns måna personliga kopplingar till de utredande poliserna.

Det här är en ganska slätstruken historia som stundvis är spännande och fängslande men för att sedan bli overklig och något fånig. Jag tycker om karaktärerna och jag vill så gärna att Gerhardsen ska få till en lika bra bok som sina första men tyvärr blir det lite platt fall. Det här är inte en bok som stannar kvar i minnet efter att jag slagit igen boken. Förströelse för stunden men inte mer än så.

Carin Gerhardsen – Tjockare än vatten får betyg 3

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.