Relationsdrama

IMG_3447Efter flera deckare på raken var jag i stort behov av lita omväxling. Sist jag var på biblioteket gjorde jag något som var lite ovanligt för mig, jag plockade själv ihop lite böcker att låna. Vanligtvis har jag beställt böcker eftersom jag blir något frustrerad när jag inte hittar de böcker jag är på jakt efter. Men att själv botanisera bland hyllorna har ju helt klart sina fördelar. På ren vinst och förlust lånade jag Kristen Hammann, Se på mig.

Se på mig är en bok om kärlek, dess glädje när kärleken blomstrar och dess vedermödor när den svalnar. Julie lever det liv hon alltid drömt om, hon har en fin våning, en gnistrande ring på fingret enda smolket i bägaren är att hennes fästman bestämmer sig för att han på egen hand måste finna lyckan i Indien under sex månader. Han lämnar henne med en dyr hyra som hon ej klarar på egen hand varvid hon tar det drastiska beslutet att hyra ut delar av lägenheten till Sune. Sune är en författare på frammarsch men som inte riktigt lyckas lika bra som sin gode vän och kollega Lars. Från att bestämt strikta regler för tid i köket börjar Julie och Sunes liv sakta men säkert att vävas samman.

Det var en bok som jag inte hade några som helst förväntningar på eftersom jag aldrig hört om den. Lite befriande att läsa något som är helt okänt för dig. Boken började lovande och jag ville veta hur det skulle gå för Julie och Sune. Då det var lättläst avverkade jag sidorna i rasande tempo. Efter ungefär halva boken börjar den tappa och sista delen läste jag utan större engagemang. Mot slutet blev den verkligen fånig och började ta en ny form av berättarteknik. Blir därmed något rörigt och smått förvirrande. Hyfsat trevligt tidsfördriv men jag tror att jag glömt bort boken inom en vecka.

Kristen Hammann – Se på mig får betyg 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.