Trevlig feel-good

IMG_3481Morgonens bok blev Marita Conlon-McKenna, Kockskola för ensamma hjärtan. Även detta en ljuvligt söt bok som gör sig utmärkt i solstolen.

När Alices man lämnar henne känner son sig övergiven och sysslolös. Då hon älskar att laga mat och gärna delar med sig av sina kunskaper beslutar hon sig för att starta en kockskola i det egna hemmet. Glädjande nog för Alice finns det många ensamma själar som gärna vill lära sig laga mat. Vi får följa de olika deltagarna i deras vardag och vid sammankomsterna i kockskolan.

Det här är som sagt en charmig och trevlig lite bok som väcker stor känsla av feel-good. Det gastronomiska inslaget i boken framkallar en viss portion av hunger så även till denna bok rekommenderar jag att ni laddar upp med något tilltugg 😉 Jag gillar denna bok och den ger stor njutning och underhållning för stunden. Dock greppar Marita över lite för många sidohistorier för att man ska komma karaktärerna riktigt nära. Det blir lite ytliga nedslag i deras vardag. Boken hade i mitt tycke vunnit på lite färre sidohistorier.

Vill ni ha ett trevligt och lättläst sällskap på stranden kan jag varmt rekommendera denna bok.

Marita Conlon-McKenna – Kockskola för ensamma hjärtan får betyg 3

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.