Augustiresan

IMG_3500Den senaste veckan har det avverkats böcker på löpande band. Semester är en perfekt tid för att hänge sig åt lite avkoppling på balkongen i sällskap med en variation av bokkategorier. Efter en verklighetsbaserad bok var det ånyo dags för en charmig bok som passar utmärkt för en varm sommardag. Jag har sedan tidigare läst två böcker av Anna Fredriksson och funnit dem underhållanden. Därför var det med stor entusiasm som jag gav mig i kast med hennes senaste, Augustiresan.

Augustiresan handlar om fyra väninnor som inte haft så mycket kontakt med varandra under det senaste året. Men då Jenny kontaktar sina vänner för en träff på krogen blir de varse att hon är i stort behov av dem och den gemenskap de tidigare delat. De bestämmer sig för att åka till Österlen för en cykelsemester under en vecka. Under veckan kommer det fram att de allas liv inte är vad det verkar på ytan.

Återigen har Anna Fredriksson skrivit en hemtrevlig och charmig berättelse som passar utmärkt som sällskap i vippstolen eller på stranden. Det är inte någon storslagen litterär upplevelse men det är gemytligt och så här i sommarvärmen är det fullt tillräckligt för mig. Boken bidrar till en mys och feel-good känsla. Sedan kanske jag är lite partisk då boken utspelar sig på vackra Österlen och miljöerna som beskrivs är välkända vilket ger det hela en ytterligare dimension Behöver ni något lättläst inför en dag på stranden kan jag varmt rekommendera denna bok.

Anna Fredriksson – Augustiresan får betyg 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.