Verklighetsskildring

IMG_3501Som lite paus i alla deckare och relationsböcker finner jag det givande att någon gång då och då läsa böcker baserade på verkliga händelser. Denna gång föll valet på Christian Holmén & Dick Sundevalls granskning av mordet på en ung kille i Rinkeby 2002. Tre bröder och en kusin döms för mordet. Deras granskning har samlats i boken, Tre Bröder.

Som alltid är det intressant att läsa en djupgranskning av kända fall. Dock ska jag ärligt säga att denna händelse som skildras i boken har jag ingen kunskap om. Eftersom jag helt saknar tidigare vetskap är jag helt i författarnas våld av skildringen. Det är intressant att läsa boken men som i de allra flesta skillringar har författarna tagit parti för en uppfattning om begångna felaktigheter. Jag kan varken säga det ena eller andra.

För att denna typ av böcker riktigt ska fängsla mig krävs att jag har en grundkännedom om händelsen. Då jag saknade det i detta fall blir boken inte speciellt berörande och därmed blir betyget lägre.

Rent bokmässigt och uppläggsmässigt är det en bra och välskriven skildring av ett tragiskt fall där en ung pojke mördas av andra ungdomar. Fyra personer verkställer långa straff, varav det finns många frågetecken om två av de dömda gärningsmännens inblandning.

Christian Holmén & Dick Sundevall – Tre bröder får betyg 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.