Svag feel-good

Sista veckan har jag konsumerat böcker på löpande band. Har varit en trogen besökare på Lunds stadsbibliotek och man skulle nästan kunna tro att jag försöker öppna en ny filial 😉

IMG_4095Förra året bekantade jag mig med Annika Estassy och läsningen gav mig en stunds underhållning. Det kändes naturligt och självklart att även ge mig i kast med henens uppföljare, Croissants till frukost. Karaktärerna är de samma som i debuten, Solviken, fast denna gång fokus på Gabriel som spelade en biroll i förra boken.

Gabriel och Cecilia försöker ge sitt gemensamma liv en sista chans. I ett desperat försök sticka ut och överraska köper Gabriel ett hus i Frankrike. Tanken är att det ska förvandlas till ett pensionat. Det är många olika prövningar som möter Gabriel och Cecilia då de anländer till den sömniga lilla byn. Inget blir som de tänkt sig.

Det här är en extremt lättläst bok som är något fattig på innehåll. Ett tidsfördriv helt utan eftersmak. Jag läser, njuter för stunden men glömmer bort historien i nästa samma ögonblick som sista sidan är utläst. En ganska platt och medioker historia. Funkar som förströelse men har man andra böcker på lager hade jag nog valt bort denan bok.

Annika Estassy – Croissants till frukost får betyget 2.

2 tankar på “Svag feel-good

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.