Avslutande bok i en serie

IMG_3892Enligt min mening är Håkan Östlundh en långt bättre och intressantare författare än många av Sveriges mer omskrivna författare. Jag förundras ibland över vad det är som gör att vissa författare får sådan genomslagskraft medan andra inte får samma uppmärksamhet. Håkan Östlundh skriver deckare som utspelar sig på Gotland. Män ur mörkret är den sjunde och sista boken om Fredrik Broman och hans kollegor.

Efter flera år på Gotland står Fredrik Broman och hans familj i begrepp att lämna ön för att återvända till Stockholm. Fredrik hoppas på ett lugn på brottsfronten under sina sista veckor i tjänst, men saker blir ju sällan som man önskar. I stället drabbas Gotland av flera dödsfall och de avlidna har alla samhörighet med varandra.

Det är en bok som på ett fint sätt avslutar Fredrik Bromans tid på Gotland och jag känner att man genom denna bok får ett fint avslut. Historien är välskriven och spännande. Det är en trevlig och underhållande läsning. Som vanligt när jag läser böcker som utspelar sig på Gotland får jag en längtan att besöka denna välomskrivna ö.

Har ni inte redan läst Håkan Östlundh så kan jag varmt rekommendera honom och ni har sju välskrivna böcker att se fram emot.

Håkan Östlundh – Män ur mörkret får betyg 3

5 tankar på “Avslutande bok i en serie

  1. Jag håller med, Östlundh är väldigt trevlig läsning. Jag har följt honom sedan första boken i serien (Släke) men visste inte att han avslutat serien nu. Då får jag njuta lite extra när jag läser denna. Jag arbetade några år i Norge och där visas han alltid upp på topp-10-sälj-listan i butiken, inkl. på Gardermoen flygplats. Jag blir lika glad å hans vägnar varje gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.