Intressant debutant som lovar gott för framtiden.

IMG_4096Det är alltid spännande att ge sig i kast med debutanter och nya förmågor. Jag är lite spänd inför läsningen för man är helt obekant med karaktärerna och skriftspråket. Men jag gillar verkligen att bekanta mig med nya författare.

Senaste i raden är Jenny Rogneby och Leona, Tärningen är kastad. Boken inleds att en liten flicka går in på en bank, har sin nalle tryckt mot bröstet och via en bandspelare meddelas att det är ett rån. Rösten upplyser om att i det fall flickan inte får med sig pengar kommer hon skadas ytterligare. Vem är den hänsynslösa hjärnan bakom dådet? Vem kan använda ett litet oskyldigt barn för sina egna syften? Leona är polisen som åtar sig att lösa fallet som förvirrar polisen.

Det här är en bok som börjar oerhört bra och fängslar mig väldigt mycket. Den tar något oväntade vändningar, som jag inte tänker gå in på för att förstöra spänningen, som tyvärr gör att den förlorar lite på slutet. Det är en välskriven bok och det märks att Jenny Rogneby är välinsatt i polisens arbete. Den känns trovärdig i många delar och har en underdimension som är tänkvärd. Alltid intressant att få en inblick i hur människor kan utsätta andra för fara för att uppnå sina egna syften. Jag kan absolut tänka mig att läsa en fortsättning om Leona. Leona är en intressant och mångfasetterad karaktär som säkert kan utvecklas genom fler böcker.

Jenny Rogneby – Leona, Tärningen är kastad får betyg 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.