Läsvärd deckare

IMG_4098Cilla & Rolf Börjlind tillhör mina nya favoriter blad deckarförfattare. Gillar deras historier och sätt att skriva. Så fort jag såg att de skulle komma ut med en ny bok satte jag mig på kö på Lunds stadsbibliotek. Får tillägga att det inte bara är jag som gillar dem i Lund 😉 väntan var rätt lång på att jag skulle få den senaste, Svart gryning i min hand.

Olivia Rönning har fått en tjänst nere i Höganäs. Hon är inte helt nöjd med sin arbetssituation och sina nya kollegor. En dag inträffar ett riktigt obehagligt mord i den skånska idyllen. En liten flicka leker i sin mormors trädgård och i ett obevakat ögonblick kommer någon in i trädgården och vrider av nacken på flickan. Polisen ställs inför en väldigt känslomässig utredning. Då en liten pojke några dagar senare avlider under liknande omständigheter uppe i Stockholm kopplas rikskrim in och båda utredningarna drivs övergripande av Mette Olsäter.

Det här är en bok som fängslar mig av många olika anledningar. Dels förhöjs känslan av igenkännande eftersom den utspelar sig i för mig välkända miljöer. Det är lätt att relatera till det mänskliga klimat som råder i små skånska byar. Sedan är det en bok som verkligen ligger i tiden då den berör främlingsfientlighet och grupperingar som träffas under obskyra former.

Svart gryning är en riktigt bra och underhållande deckare. Jag finner den tänkvärd och många spår i boken ligger kvar i min hjärna som tänkvärda tankar. Jag gillar att karaktärerna på inget sätt är perfekta utan har rätt många skavanker och udda personligheter. Jag kan varmt rekommendera författarparet Börjlinds böcker.

Cilla & Rolf Börjlind – Svart gryning får betyget 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.