Snabbläst deckare

IMG_4097Helene Tursten är välkänd och jag har haft många trevliga stunder med henens böcker. Efter att skrivit många böcker om Irene Huss har Tursten nu skapat en ny karaktär att skriva om, kriminalinspektör Embla Nyström.

Boken utspelar sig under den årliga älgjakten. En av jägarna hittas död och en försvinner spårlöst. Embla är med under jakten som privatperson men går i aktivtjänst. Hennes arbete kommer därmed in på henens privatliv.

Jag har lite svårt för vad jag ska säga om denna bok. Den är trevlig, lättläst, underhållanden och hyfsat välskriven. Dock är boken bara på strax över 200 sidor vilket för mig gör att jag knappt hinner påbörja den innan den är utläst. För snabbläsare skulle det bli oerhört dyrt att köpa boken för timpriset skulle bli ofantligt högt. Jag är glad att jag lånat boken på biblioteket 😉 Läser man däremot långsamt kan boken verkligen underhålla en.

Som sagt jag fann stort underhållningsvärde av denna bok men nöjet var rent för kort. Boken skulle egentligen kunna fått ett betydligt högre betyg men jag har lite högra krav för vad man får kalla en bok, snarare en novell.

Helene Tursten – Jaktmark får betyg 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.