Långsamt dravel

IMG_3311I torsdags var det dags för bokklubb på jobbet. Denna gång hade vi läst den oerhört kritikerrosade Steglitsan av Donna Tartt. Boken är hylland och förväntningarna var rätt högt ställda.

Boken handlar om Theo Decker och hans liv uppväxt utan sina föräldrar. En dag i hans unga år besöker han och mamman ett museum i New York. Av olika anledningar har de delat på sig vilket får förödande konsekvenser då det sker en explosion och modern avlider. Vi får genom boken följa Theo under hans uppväxt och de vägar livet tar.

Jag önskar att jag skulle kunna ge denna bok ett bra omdöme men tyvärr är det enligt min smak pretentiöst dravel. Jag får ge Donna Tartt cred för att hon är oerhört bra på beskrivningar och historien blir därigenom levande. Dock använder hon så extremt mycket ord och omskrivningar så jag hinner tappa intresset innan hon kommer till saken. Jag upplever boken som seg och en lång transportsträcka mot något mål. Dock saknas det egentliga målet. Det blir lite som skatten vid regnbågens slut…….

Kan avslöja att vår bokklubbskassa växte dramatiskt denna gång. Det var bara en person som kämpat sig igenom hela boken till träffen. Jag hade drygt 70 sidor kvar och fick se mig besegrad och böta 20 kr. Men på kvällen läste jag klart den. Känner mig lite bestulen på min tid men allt kan ju inte falla en i smaken.

Donna Tartt – Steglitsan får betyg 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.