Charmig feel-good

 

 Ibland behövs lite hemtrevlig feel-good läsning, ett av de bästa valen för att få den typen av underhållning är Lucy Dillon. Hennes böcker kanske inte är högkvalitativ litteratur men de rymmer ett stort mått av charm, gemenskap, hemtrevnad och välbehagskänsla. 

Hennes senaste på svenska är Hundra omistliga ting. Gina Bellamy är en samlare av rang, svårt att göra sig av med saker. Dock tvingas hon till en storrensning av sitt liv, separation från maken leder till att hon tvingas lämna deras stora hus och allt utrymme för små och stora saker. I och med flytten till en betydligt mindre lägenhet bestämmer hon sig för att en gång för alla göra upp med sitt förflutna och även rensa bland sina saker. Målet är att hon bara ska spara hundra betydelsefulla ting.

Det här är en bok som är precis som jag förväntat mig, hemtrevlig och charmig med små söta poänger. Eftersom det är en djupdykning i Ginas liv blandas nutid och dåtid vilket stundvis blir lite rörigt. Det är ganska många parallella historier men på slutet vävs de ihop och bildar en helhet. Det här är inte en av Lucys bästa böcker men den är tillräckligt underhållande för att jag vill rekommendera den.

Jag är underhållen och nöjd medan jag läser. Helt klart en bok som hade varit ett perfekt sällskap en varm sommardag vid strandkanten. Att höra vågskvalpet, lite sand mellan tårna skulle vara den perfekta inramningen för att erhålla den ultimata feel-good känslan.

Lucy Dillon – Hundra omistliga ting får betyg 3

2 thoughts on “Charmig feel-good

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s