Deckare med lokalanknytning

IMG_4658Att läsa böcker med lokalanknytning är något visst. Även om boken kanske i grund och botten inte är jätte bra så förstärks intrycken och igenkänningen hela läsupplevelsen. Så är fallet med den senaste bok jag läst, Olle Lönnaeus, Jonny Liljas skuld.

Olle Lönnaeus är journalist och har arbetat på sydsvenskan. Han har skrivit flera deckare och Jonny Liljas skuld är den senaste. I boken får vi bekanta oss med polisen Jonny som har en avancerad spelproblematik vilket försätter honom i svåra situationer i sitt yrke som polis. Runt om i Skåne med olika intervaller har unga kvinnor hittats döda under oklara förhållanden. Jonny har fullt upp med att rädda sitt eget skin från påstötningar från en gangster när han blir engagerad i fallet med de döda kvinnorna. Han förstår att det finns kopplingar till den undrevärld som han vill försöka undkomma.

Boken utspelar sig i välbekanta omgivningar runt om i Skåne vilket som sagt förgyller och ger läsupplevelsen en dimension till. Det här är en trevlig och hyfsat spännande deckare. Den har alla de delar som en deckare ska ha. Bra språk som flyter, ganska udda karaktärer och mycket trovärdigt skildrade människoöden.

Det här är en bok som jag varmt rekommenderar! Bra underhållning för stunden. Historien faller dock snart i glömska för det är inte en bok som lämnar stora avtryck i minnet. Det gör dock inget för den förgyllde mitt liv under några timmar i hängmattan.

Olle Lönnaeus – Jonny Liljas skuld får betyg 3

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.