Buthler & Öhrlund senaste

IMG_4714Då var det åter dags att spendera några timmar tillsammans med min favorit psykopat (faktiskt den enda jag gillar 😉 Christopher Silfverbielke. För sjätte gången har Buthler & Öhrlund skrivit om Silfverbielke och hans eskapader och denna gång har boken titeln, Hämnaren.

Sist när vi lämnade herr Silfverbielke hade han gått med i kristdemokraterna och nått stora framgångar med partidet i riksdagsvalet. Det politiska arbetet finner han tråkigt och det hela är bara en bricka i spelet för hans storslagna plan. Jacob Colt är honom i hasorna trots att halva hans familj dödats vid senaste tillslaget.

Ska jag vara helt ärligt är inte detta speciellt bra. Jag är ett oerhört stort fan av Buthler & Öhrlunds böcker. Finner dem lite utöver det vanliga både vad gäller spänning och språkligt innehåll. De två första böckerna, En nästan vanlig man och Grannen, om herr Silfverbielke betraktar jag som något av det bästa jag läst. Så det är alltid med stor förväntan jag ger mig i kast med uppföljarna men tyvärr håller de inte alls samma höga klass som de två första. De två första var så annorlunda mot vad jag tidigare läst att jag blev förfasad men samtidigt fascinerad och var trollbunden. Numer måste jag erkänna att jag känner mig ganska blasé och finner inte samma nöje med läsningen. För min del har nog Buthler & Öhrlund kramat ut det sista av Silfverbielke, de sista böckerna går liksom på tomgång och morden/sexet känns ganska uttjatat.

För att behålla mystiken kring Silfverbielke skulle jag vilja be Buthler & Öhrlund att faktiskt inte fortsätta skriva fler böcker. Karaktärerna har på något sätt självdött. Det är ofrånkomligt att jag kommer läsa kommande uppföljare även om jag känner mig mätt.

Buthler & Öhrlund – Hämnaren får betyg 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s