Läs denna bok

IMG_4818I helgen blev det verkligen många böcker som konsumerades. Det blir så när man hämtar hem en drös från bibblan men enbart två veckors lånetid 😉

Även Ninni Schulman har kommit med en ny deckare, Vår egen lilla hemlighet. Boken utspelar sig i vanlig ordning i Hagfors och är den fjärde om poliserna Christer Berglund och Petra Wilander och journalisten Magdalena Hansson i det lilla samhället. Orten skakas när socialsekreteraren Anna-Karin Ehn försvinner spårlöst. Efter några dagar återfinns hennes bil på en öde vägkant. Ganska snart uppdagas att Anna-Karin har hemligheter och att det döljer sig saker bakom fasaden.

Det här är en oerhört spännande bok som är svår att lägga ifrån sig innan den är utläst. Det är inte utan att jag var lite tacksam för regnet mot rutorna som gav mig en godtagbar ursäkt att stanna i sängen/soffan en bra stund in på förmiddagen. Boken innehåller flera parallella berättelser. Kanske lite för många då inte alla får sin upplösning på ett bra sätt men jag kan förlåta det. De olösta sidospåren får min förlåtelse eftersom Ninni Schulman på ett gripande och trovärdigt sätt skildrar mäns våld mot kvinnor. Det är en bok som på ett väldigt trovärdigt sätt gestaltar hur vi människor beter och agerar när vi ser något som vi egentligen inte vill se.

Jag tycker det här är riktigt bra och välskrivet och jag kan varmt rekommendera boken. Tror att den gör sig bäst inom hemmets fyra väggar, nerkrupen i soffan invirad i en filt.

Ninni Schulman – Vår egen lilla hemlighet får en 4 i betyg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.