Läsvärd deckare

Efter några mer lättsamma böcker var det dags för en deckare. Jag har tidigare lovprisat Lena Matthijs böcker. De är en aning bättre än många andra deckare, en bidragande orsak är att hon valt en liten annan genre, dvs skriva deckare baserade på verkliga fall. Som polisöverintendent har hon även en självklart fördel då historierna blir långt mer trovärdiga än mycket annat. 

Med på resan hade jag hennes tredje roman, Lejonet från Zagros. Boken utspelar sig växelvis i Sverige och i Zagros i norra Irak. I Sverige hittas styckade kroppsdelar packade i sopsäckar av en familj på utflykt. Polisteamet jobbar utifrån flera olika infallsvinklar. I Zagros kämpar en syskonskara för sin överlevnad då de blivit lämnade av sin pappa i bergen.

Det är en välskriven och intressant historia utifrån många infallsvinklar. Det är svårt att lägga i från sig boken för jag vill få veta hur de två parallella historierna hänger samman. Som jag redan nämt får ju läsupplevelsen en extra dimension då storyn har sin grund i verkligheten. Det här är bra, underhållande och ett perfekt sällskap på solstolen.

Om ni inte redan är bekanta med Lena Matthijs så skynda er att stifta vänskap. Det kommer ge er god underhållning.

Lena Matthijs – Lejonet från Zagros får betyg 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s