Trevlig semesterläsning

IMG_0210Jag kan ofta förundras över vad det är som gör att vissa författare får hur mycket uppmärksamhet som helst, oavsett kvalité, medan andra skriver riktigt bra böcker men inte får ett ordentligt utrymme hos gemene man. Mats Ahlstedt tillhör kategori två, skriver väldigt bra och livfullt men när jag nämner hans namn för kollegor och vänner är det inte många som hört hans namn.

Hans senaste i pocket är, Ondskans spår. Köpte dem för att läsa på semestern men hann för en gångs skull inte med alla böcker jag hade med på resan så jag fick läsa den hemma på balkongen i vippstolen istället, vilket funkade utmärkt.

För tredje gången står den gamla pensionerade prästen Johannes Brobeck i händelsernas centrum. Polisen är något trötta på hans ständiga inblandning i aktuella fall men kan trots allt inte bortse från att han får människor att öppna upp sig. För 12 år sedan försvann en ung kvinna och hennes mamma han inte gett upp tanken på att hon lever. Mamman vänder sig till Johannes för samtal och råd med att få fram vad som hänt hennes dotter. Under utredningens gång visar det sig att den unga kvinnans försvinnande har kopplingar till en internationellt eftersökt krigsförbrytare. Sökandet efter de båda får personliga konsekvenser för flera inblandade poliser.

Det här är en spännande och trevlig historia men tyvärr håller den inte riktigt hela vägen. Jag tappar intresset efter ca två tredjedelar då den tar sidospår som är omåttligt overkliga. Men på det stora hela är det ju trevlig semesterläsning i vippstolen.

Mats Ahlstedt – Ondskans spår får betyg 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.