Debutant som lovar gott för framtiden

IMG_0751Det är alltid oerhört spännande att hitta en ny författare. Läsningen blir då lite mer av en utmaning. Man ska lära sig författarens språkbruk och flyt. Men jag fängslas av den utmaning det är att bekanta sig med ny författare och nya karaktärer.

Anna Karolina är utbildad polis och har jobbat i yrket i en del år. Hon har även gått författarskolan och Stöld av babian är hennes debutroman.

Boken handlar om nyutbildade polisen Amanda som fullföljt utbildningen med ett enda syfte, att få hämnas på de personer som utsatte henens syster för ett brott. Genom sitt arbete närmar hon sig sakta de ansvariga. Personerna finns inte bara i de kriminella kretsarna utan även i den egna yrkeskåren. Adnan har precis muckat efter ett längre fängelsestraff. Hans plan var att lämna det tidigare livet bakom sig men vänners och fienders påstötningar blir för stora och snart befinner han sig i händelsernas centrum av lögner, svek och planer av nya brott. Magnus är den framgångsrike kriminalkommissarie som är en riktig alfahane, har ett genuint förakt för kvinnor annat än som sängkamrater. Han arbetar som polis men privat och även yrkesmässigt gör han gästspel på fel sida lagen.

Det är en bok med otydliga gränser, en skildring över vad människor är villiga att göra för att dölja sina egna tillkortakommanden. En spännande, underhållande och välskriven bok. Storyn känns i de flesta avseenden som trovärdig och förankrad i verkligheten. Min nyvunna relation med Anna Karolina kommer definitivt att fördjupas och på måndag ska jag hämta ut hennes andra bok på biblioteket.

Anna Karolina – Stöld av babian får betyg 4.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.