Flygunderhållning

Semester och nu väntar många förhoppningsvis bra böcker på att bli lästa. Med in på planet hade jag Linwood Barclays senaste på svenska, Tro dina ögon.

Boken handlar om de två bröderna Thomas och Ray. Thomas är en något udda varelse som spenderar hela sina dagar på sitt rum med att utforska världens alla städer via en hemsida på nätet. Han har en unik förmåga att memorera städerna han besökt via cyberspace. Han bor hemma hos sin pappa och när fadern avlider återvänder Ray till barndomshemmet för att ta hand om Thomas.

Thomas lever under uppfattningen att han har en viktig funktion för CIA. Brödernas relation sätts på spel då Thomas misstänker att han beskådat ett mord under en av sina dagliga ”promenader i cyberrymden”. Ray åker till den misstänkta brottsplatsen i New York för att lugna sin bror. Dock visar det sig att Thomas inte har fel och de båda hamnar i en obehaglig situation.

Det här var en spännande och underhållande bok som ligger rätt i tiden. Just att besöka städer elektroniskt och vandra runt på gatorna via sin datorskärm har blivit allt vanligare. Visst den är kanske lite extrem och inte helt trovärdig men det kan jag förlåta för det finns många trovärdiga delar som speglar människors vilja att gå över alla gränser för att skydda sina onda handlingar.

Bra, lättläst och underhållning för stunden. I ärlighetens namn så kommer jag glömma bort denna bok om ett tag, gjorde inga större avtryck hos mig men man ska aldrig underskatta ett kortvarigt nöje.

Linwood Barclay – Tro dina ögon får betyg 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.