Trevlig spänningsdeckare

Ibland trillar man bara över nya författare och när de levererar är det en härlig känsla. I höstas kom jag för första gången i kontakt med Anna Karolina och gillade hennes debut, Stöld av babian, väldigt mycket. Ställde mig i kö för hennes andra bok nästan direkt när den var bokningsbar på biblioteket i Lund. Av väntetiden förstod jag att det var mer än jag som fastnat för Anna Karolinas böcker. I förra veckan kunde jag äntligen hämta hem, Står dig ingen åter.

Enligt bokens baksida är Står dig ingen åter en fristående uppföljare till Stöld av babian. Men jag vill gå ett steg längre och säga att det är en direkt fortsättning på den första boken och jag tror det skulle vara svårt att förstå sammanhanget och få ut mesta möjliga av sin läsupplevelse om man inte läser dem i ordning.

Som sagt det är en fortsättning på den första boken men det har passerat tre år och Amandas liv har ändrats på ett stort sätt. Det som dock inte ändrats är hennes ambitioner. Stockholm chockeras av flera otäcka händelser där ”kannibaldrogen” varit inblandat. Amanda försöker närma sig maffialedaren Milorad Kraljevic utan att förankrat det i polisledningen. Dock bör hon vara vaksam så inte hennes personliga hemligheter kommer i ljuset, för det vore förödande för henne.

Det här är en spännande och trevlig läsning. Jag är glad att jag kommit i kontakt med Anna Karolina för henens historier är uppfriskande och lite annorlunda mot alla andra svenska deckare. Bra flyt i språket, trovädriga historier även om de självklart är något extrema. Jag gillar detta starkt och vill varmt rekommendera Anna Karolina för er som ännu inte stiftat bekantskap med henne.

Anna Karolina – Står dig ingen åter får betyg 4

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.